Toeval bestaat niet

Interview met Chris

Chris is jong, ambitieus en wil mij zijn verhaal doen omdat hij andere jonge mensen met een drive en liefde voor recruitment wil inspireren. Hij gunt iedereen hetzelfde gevoel dat hij nu ervaart bij FOX.

  • blog
  • Interview met Chris

Toeval bestaat niet

Als Chris in 2021 zijn studie commerciële economie afrondt, kan hij direct bij YoungCapital aan de slag voor het midden- en kleinbedrijf. ‘In een 360 graden rol’, aldus Chris, ‘waar ik aan de ene kant aan de slag ging met aanwezige kandidaten, maar ook verantwoordelijk was voor het beheren én binnenhalen van mijn eigen klantenbestand. Dit heb ik anderhalf jaar met veel plezier gedaan. Afgelopen zomer voelde ik echter dat ik klaar was voor de volgende stap; ik ging op zoek naar een club die aansloot bij mijn werkwijze, gevoel en waarden.’ Het is volgens Chris puur toeval dat hij de vacature van FOX tegenkwam die het begin betekende van een nieuw avontuur. Ik ben veel te romantisch om dat van hem aan te nemen -toeval bestaat niet.

Chris is jong, ambitieus en wil mij zijn verhaal doen omdat hij andere jonge mensen met een drive en liefde voor recruitment wil inspireren. Hij gunt iedereen hetzelfde gevoel dat hij nu ervaart bij FOX: ‘Ik zou graag nog meer jonge collega’s zien bij FOX Recruitment. Natuurlijk moet je wel twee jaar ervaring meenemen, maar dan is dit echt een bureau waar je de ruimte krijgt om te leren, te groeien en te ontdekken. Meer diversiteit binnen het bedrijf is goed, zo leren we van elkaar.’

FOX als snelkookpan

Net als Kido is Chris meteen enthousiast bij het eerste gesprek: ‘Ik voelde direct een vertrouwen vanuit Casper en Arun, en ik voelde direct een vertrouwen bij mezelf in hun visie, missie en vooral hun persoonlijkheid. Ik heb vrij snel na het eerste gesprek besloten om verder te gaan met FOX en andere gesprekken stop te zetten. Het is zo tof om al vroeg bij een start-up met zoveel energie aan de slag te gaan.’

Chris heeft een duidelijk beeld voor zijn toekomst bij FOX: ‘Ik kijk er naar uit om kennis en ervaring op te doen. Detachering is nieuw voor mij, maar ik denk dat het voor mij en opdrachtgevers een hele vruchtbare manier van werken is. Recruitment gaat over in contact komen met verschillende mensen, over opbouwen en constructief inzetten van je netwerk. Detachering fungeert in dit proces als snelkookpan, als katalysator. Mijn ambities beperken zich niet alleen tot mijn eigen ontwikkeling, ik wil ook de groei van het bedrijf meemaken. Casper en Arun nemen me mee in hun plannen en ik onderschrijf die volledig. Ik kijk erg uit naar onze samenwerking om die plannen te realiseren.’

Open blik

Het voordeel van jong zijn is een open blik, die ik ook bij Chris bespeur: ‘Ik wil ervaring opdoen in verschillende branches, verschillende bedrijfsculturen. Bij de overheid en de semi-overheid leer je een hele andere manier van werken dan bij een commerciële partij. IT ligt mij persoonlijk erg goed, dus ik hoop dat ik ooit ook bij een IT-bedrijf aan de slag kan. Ik wil graag het hele recruitment spectrum leren kennen. Casper en Arun helpen mij hiermee, bij FOX is het adagium: als het werkt, dan kan het. Ze hebben een positieve mindset, veel energie, ervaring en ideeën. Dat werkt aanstekelijk. Ik word echt meegetrokken in die positiviteit. Dat is echt heel waardevol. In de toekomst zou ik zelf ook een leidinggevende rol ambiëren, ook hierin zijn ze voor mij rolmodellen. Ik hoop dat binnen FOX te kunnen realiseren; samen groeien met het bedrijf. Dat zou echt gaaf zijn!’

Andere posts

Interview met Eleen

Mijn reis naar FOX Recruitment is het resultaat van mijn passie voor recruitment en ondernemerschap.

Door mijn ervaring bij een internationale IT-distributeur, waar ik een succesvol wervingsplan implementeerde en een gestroomlijnd recruitmentproces ontwikkelde ben ik terecht gekomen bij FOX.

Lees meer

ChatGPT

Het Belang van ChatGPT in het Zakelijke Leven: ChatGPT, een revolutionair taalverwerkingsmodel ontwikkeld door OpenAI, is een gamechanger in de manier waarop bedrijven communiceren en informatie verwerken.

Lees meer

Remote werken

Werken op afstand: sommigen noemen het een zegen en anderen noemen het een vloek. Eigenlijk is ‘remote work’ een term die uitgevonden is door aliens die op zoek zijn naar nieuwe manieren om onze aardse werkcultuur te infiltreren!!

Lees meer