FOX'er aan het woord

Interview met Eleen

Mijn reis naar FOX Recruitment is het resultaat van mijn passie voor recruitment en ondernemerschap.

Door mijn ervaring bij een internationale IT-distributeur, waar ik een succesvol wervingsplan implementeerde en een gestroomlijnd recruitmentproces ontwikkelde ben ik terecht gekomen bij FOX.

  • blog
  • Interview met Eleen

KUN JE WAT VERTELLEN OVER JE ACHTERGROND EN HOE JE BIJ FOX RECRUITMENT TERECHT BENT GEKOMEN?

 

Mijn reis naar FOX Recruitment is het resultaat van mijn passie voor recruitment en ondernemerschap. Door mijn ervaring bij een internationale IT-distributeur, waar ik een succesvol wervingsplan implementeerde en een gestroomlijnd recruitmentproces ontwikkelde ben ik terecht gekomen bij FOX. Tijdens dit project kruiste mijn pad dat van mijn collega, Nela. Onze positieve samenwerking en voortdurende communicatie leidden ertoe dat ik haar benaderde na het afronden van mijn eerste zelfstandige opdracht. Ik vroeg haar of ze organisaties kende die mijn expertise konden gebruiken, en zo kwam ik in contact met FOX. De gesprekken voelden veel te goed aan om voor heel even te blijven, dus hebben we elkaar het ja woord voor een jaar beloofd.

 

 

WAT IS JE ERVARING IN DE RECRUITMENT BRANCHE?

 

Mijn ervaring omvat voornamelijk recruitment, marketing en ondernemerschap. Ik heb twee start-ups ondersteund in hun vroege stadia, waarbij ik een cruciale rol speelde bij het bevredigen van de groeiambities en het implementeren van structuur. Deze ervaring heeft niet alleen mijn commerciële vaardigheden aangescherpt, maar heeft me ook de kans gegeven om zelfstandig Recruitment Process Outsourcing (RPO) uit te voeren. Het opzetten en trainen van collega’s behoorden eveneens tot mijn verantwoordelijkheden, wat mijn interesse in projectmanagement deed ontluiken. Het beheren van al deze projecten heeft mijn projectmanagementvaardigheden aanzienlijk versterkt. Deze diverse achtergrond vormt de basis van mijn bijdrage aan FOX Recruitment, waar ik mijn passie voor recruitment en mijn brede ondernemerschap wil inzetten om succesvolle resultaten te behalen.

 

 

BIJ WELKE OPDRACHTGEVER BEN JE NU WERKZAAM EN WAT DOEN ZIJ PRECIES?

 

Ik ben momenteel werkzaam bij de Belastingdienst als Adviseur Werving en Selectie, waar ik verantwoordelijk ben voor UHT, wat staat voor Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen. Mijn rol hier omvat het ontwikkelen en implementeren van strategieën voor het aantrekken van hooggekwalificeerde professionals binnen een complexe overheidsorganisatie. Als onderdeel van mijn taken draag ik bij aan het succes van het team door mijn expertise in werving en selectie toe te passen, waarbij ik de juiste kandidaten weet te vinden die zowel passen bij de technische vereisten als de unieke cultuur van de Belastingdienst.

 

 

HOE BOUW JE RELATIES OP MET KLANTEN EN WAT IS JE ROL IN HET ONDERHOUDEN VAN DEZE RELATIES?

 

Bij de Belastingdienst onderhoud ik nauwe contacten met diverse interne afdelingen en externe leveranciers, waaronder recruitmentpartners en andere stakeholders. Mijn overtuiging in het belang van sterke klantrelaties komt voort uit mijn ervaring bij FOX Recruitment. Ik ben ervan overtuigd dat de eerste indruk cruciaal is, en ik hecht waarde aan het onderhouden van klantrelaties door kleine, maar betekenisvolle gebaren. Dit omvat het proactief initiëren van contact, zelfs op vrije dagen, en het versturen van berichten in de avonduren om mijn toewijding aan het succes van onze samenwerking te tonen

 

 

HOE MEET JE DE IMPACT DIE JE HEBT GEMAAKT BIJ DE KLANT/OP PROJECT?

 

Om de impact van mijn werk bij de Belastingdienst te meten, hanteer ik een methodische aanpak. Dit omvat het volgen van KPI’s zoals de tijd om vacatures in te vullen, kwaliteit van geplaatste kandidaten, en feedbackverzameling van zowel interne teams als nieuw aangenomen medewerkers. Door deze benadering kan ik niet alleen de successen identificeren, maar ook gebieden van verbetering pinpointen, waardoor ik mijn strategieën voortdurend kan aanpassen en optimaliseren om de wervingsprocessen te versterken en te stroomlijnen.

 

 

KUN JE EEN VOORBEELD GEVEN VAN EEN SITUATIE WAARIN JIJ HET VERSCHIL HEBTGEMAAKT VOOR EEN KLANT?

 

Een van de meest bevredigende momenten in mijn loopbaan als recruiter was toen ik de kans kreeg om het verschil te maken voor een grote corporate organisatie. Als RPO-specialist kreeg ik de mogelijkheid om intern bij de klant te zitten en een diepgaande impact te hebben op hun wervingsprocessen.

 

Bij mijn aankomst werden meer dan 50 vacatures binnen de organisatie vermeld. Mijn taak ging verder dan alleen het invullen van deze posities; het draaide om het transformeren van het wervingslandschap. Ik heb niet alleen het wervingsproces geoptimaliseerd, maar ook de communicatie op het gebied van werving en selectie volledig herzien.

Door proactief problemen aan te pakken en effectieve communicatiekanalen te implementeren, slaagden we erin om het aantal openstaande vacatures te verminderen tot slechts 4 aan het einde van mijn opdracht. Dit niet alleen als resultaat van succesvolle plaatsingen, maar ook vanwege een verbeterde samenwerking en transparante communicatie.

 

Het hoogtepunt van dit succesverhaal was niet alleen het verminderen van de openstaande vacatures, maar ook het feit dat ik een solide basis kon leggen voor mijn opvolger. Bij het afronden van mijn opdracht kon ik het vernieuwde proces ende sterk verminderde vacaturelijst soepel overdragen aan mijn collega, waardoor de organisatie bleef profiteren van een geoptimaliseerd wervingsbeleid.

 

 

HOE ZIET EEN TYPISCHE WERKDAG ER VOOR JOU UIT?

 

Mijn dag bij de Belastingdienst is zeer dynamisch en zelden hetzelfde, zoals dat vaak het geval is voor recruiters. Mijn taken variëren, maar omvatten onder andere overleggen met teamleiders om inzicht te krijgen in het team en hoe dit het beste kan worden aangevuld. Ik ben verantwoordelijk voor het initiëren van nieuwe aanvragen, ervoor zorgen dat ze goed worden goedgekeurd en effectief worden gedeeld met onze samenwerkingspartners. Als verantwoordelijke voor Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT), focus ik me ook op het aantrekken van de juiste talenten om ouders die benadeeld zijn zo goed mogelijk te ondersteunen en bij te dragen aan het oplossen van casussen. Het beheren van biedingen, het delen van relevante informatie met vacaturehouders/teamleiders en het coördineren van het selectie proces behoren ook tot mijn dagelijkse taken. Gezien de constante veranderingen in regelgeving bij UHT, is flexibiliteit van essentieel belang, en het dagelijks omgaan met diverse uitdagingen houdt mijn werk boeiend.

 

 

WAT ZIJN JE BELANGRIJKSTE VERANTWOORDELIJKHEDEN ALS RECRUITER BIJ FOX RECRUITMENT?

 

Bij FOX Recruitment, waar de focus ligt op detachering, ben ik van mening dat het essentieel is dat een recruiter niet alleen bekwaam is in het volledige proces van werving en selectie van begin tot eind, maar ook beschikt over specifieke competenties, waarvan ondernemerschap een sleutelrol speelt. In de startupcultuur van FOX is het van belang dat teamleden de sfeer van een startup ervaren. Dit betekent actief bijdragen aan het opbouwen van relaties, proactief solliciteren, kansen identificeren en hierop inspelen, en in staat zijn om te gedijen in een omgeving waarbij ze vanaf de basis meewerken aan het groeien van de organisatie. Kortom, de kernverantwoordelijkheid van een recruiter bij FOX gaat verder dan alleen het invullen van posities; het omvat ook het bevorderen van ondernemerschap en het actief bijdragen aan de groei en dynamiek van onze startup.

 

 

KUN JE HET PROCES BESCHRIJVEN VAN HET VINDEN EN PLAATSEN VAN EEN KANDIDAAT?

 

Het proces van het vinden en plaatsen van een kandidaat begint met het sparren met teamleiders om inzicht te krijgen in hun teambehoeften. Vervolgens initieer ik nieuwe aanvragen, zorg ik voor goedkeuring en deel ik deze met samenwerkingspartners. Voor UHT richt ik me specifiek op het aantrekken van talenten om ouders te ondersteunen en bij te dragen aan de oplossing van casussen. Het beheren van biedingen, delen van informatie met vacaturehouders, en het coördineren van het selectieproces zijn integrale stappen. Na het ontvangen van biedingen voer ik een grondige brief- en cv-selectie uit, gevolgd door het organiseren van selectiegesprekken. Mijn rol omvat ook het coördineren van de communicatie tussen alle betrokken partijen, waarbij ik zorg voor transparantie en efficiëntie gedurende het hele proces. Het is een voortdurend schakelen en anticiperen op veranderingen, waardoor flexibiliteit van essentieel belang is.

 

 

 

WAT MAAKT IEMAND SUCCESVOL IN JOUW ROL BIJ FOX RECRUITMENT?

 

Wat iemand succesvol maakt in mijn rol bij FOX Recruitment is een combinatie van vakbekwaamheid, ondernemerschap en aanpassingsvermogen. Het vermogen om het wervingsproces van begin tot eind vakkundig te beheersen, inclusief het begrijpen van de specifieke behoeften van klanten en het selecteren van geschikte kandidaten, is van cruciaal belang. Daarnaast speelt ondernemerschap een grote rol, aangezien we bij FOX een startupmentaliteit omarmen. Het vermogen om proactief kansen te identificeren, creatief te zijn in het aantrekken van nieuw talent, en actief bij te dragen aan de groei van de organisatie zijn belangrijke succesfactoren. Flexibiliteit en het vermogen om snel te schakelen dragen ook bij aan het succes in deze dynamische en snel evoluerende detacheringssfeer.

 

 

HOE ZIE JE DE TOEKOMST VAN RECRUITMENT EN DE ROL VAN FOX RECRUITMENT DAARIN?

 

Ik zie de toekomst van recruitment als een dynamisch speelveld, gedreven door technologische innovaties, veranderende arbeidsmarktbehoeften en een groeiende nadruk op diversiteit en inclusiviteit. FOX Recruitment staat voorop met zijn persoonlijke en eerlijke aanpak. Ik maak me geen zorgen over de rol van FOX in de toekomst van recruitment; integendeel, ik ben ervan overtuigd dat de oprechtheid en de mensgerichte benadering van FOX een onderscheidende factor zullen blijven.

 

Na het verkennen van talloze organisaties, heb ik zelden een dergelijk oprecht engagement ervaren. Dit bevestigt voor mij dat mensen met mensen werken de kern blijft. FOX Recruitment zal blijven floreren door de waarde die het hecht aan authentieke relaties, waarbij het begrip dat recruitment niet alleen gaat over het invullen van functies, maar ook over het vormen van duurzame connecties, centraal staat.

 

 

HOE ONDERSTEUNT FOX RECRUITMENT JOUW PROFESSIONELE ONTWIKKELING EN GROEI?

 

Bij FOX Recruitment krijg ik de mogelijkheid om mijn ervaring in ondernemerschap verder te ontwikkelen. Het is inspirerend om te zien dat ik niet alleen de kans krijg om mijn ondernemerschap vaardigheden toe te passen, maar ook om on-the-job te leren en te groeien. In mijn rol, waar ik eerder een collega’s heb meegenomen in mijn kennis en kunde en verantwoordelijk was voor zowel mijn targets als die van mijn teamleden, krijg ik nu de kans om dit op een grotere schaal te doen bij FOX. Dit opent deuren voor mij om enorme stappen te zetten op het gebied van strategisch leiderschap, en ik kijk er enorm naar uit om dit samen met het team van FOX te bereiken. De mensen bij FOX bieden niet alleen een ondersteunende omgeving, maar ook een stimulerende plek waar ik waardevolle lessen zal leren en samen met hen zal kunnen groeien en schijnen. 🙂

 

 

WELK ADVIES ZOU JE GEVEN AAN IEMAND DIE NET BEGINT IN DE RECRUITMENTBRANCHE?

 

Mijn advies voor nieuwkomers in de recruitmentbranche is om te investeren in het opbouwen van sterke relaties en authentieke connecties. Recruitment draait niet alleen om het invullen van vacatures; het gaat ook om het begrijpen van mensen, hun behoeften en het opbouwen van duurzame relaties. Luister actief naar zowel kandidaten als klanten, stelvragen en toon oprechte interesse in hun verhalen. Wees proactief in het leren van nieuwe trends en technologieën in de branche en wees flexibel, want de recruitmentomgeving is dynamisch en evolueert voortdurend. En bovenal, onthoud dat eerlijkheid en integriteit de bouwstenen zijn van een succesvolle carrière in recruitment.

 

 

IS ER NOG IETS DAT JE ZOU WILLEN TOEVOEGEN OF DELEN DAT WE NOG NIET HEBBEN BESPROKEN?

 

Het onderscheidende karakter van FOX, met zijn mensgerichte aanpak en ondernemende cultuur, maakt me enthousiast over wat de toekomst in petto heeft. Mijn reis bij FOX is niet alleen een professionele, maar ook een persoonlijke ontdekkingsreis waar ik waardevolle lessen zal leren en nieuwe hoogten zal bereiken. Ik ben dankbaar voor de mogelijkheid om deel uit te maken van deze inspirerende reis bij FOX Recruitment.

Andere posts

ChatGPT

Het Belang van ChatGPT in het Zakelijke Leven: ChatGPT, een revolutionair taalverwerkingsmodel ontwikkeld door OpenAI, is een gamechanger in de manier waarop bedrijven communiceren en informatie verwerken.

Lees meer

Remote werken

Werken op afstand: sommigen noemen het een zegen en anderen noemen het een vloek. Eigenlijk is ‘remote work’ een term die uitgevonden is door aliens die op zoek zijn naar nieuwe manieren om onze aardse werkcultuur te infiltreren!!

Lees meer

Interview met Kido

Wees gerust, dit is niet nóg een artikel over de leiderschapskwaliteiten van van Gaal. Wel echoën veel van de ideeën van de oude oefenmeester continu door in mijn gesprek met Kido Otten van FOX Recruitment.

Lees meer