Zegen of vloek?

Remote werken

Werken op afstand: sommigen noemen het een zegen en anderen noemen het een vloek. Eigenlijk is ‘remote work’ een term die uitgevonden is door aliens die op zoek zijn naar nieuwe manieren om onze aardse werkcultuur te infiltreren!!

  • blog
  • Remote werken

Werken vanaf het strand of aan het zwembad? Die irritante influencers waar we oh zó jaloers op zijn. Je kent het wel. Werken op afstand: sommigen noemen het een zegen en anderen noemen het een vloek. Eigenlijk is ‘remote work’ een term die uitgevonden is door aliens die op zoek zijn naar nieuwe manieren om onze aardse werkcultuur te infiltreren!! Oké, toch niet helemaal. Maar remote werken kan soms wel als een buitenaardse ervaring voelen. Steeds meer bedrijven zien de voordelen van remote werken en geven hun werknemers de mogelijkheid om op afstand te werken.

Dilan, Recruitment Specialist gaat binnenkort in Turkije op afstand werken voor Fox Recruitment. Er zal nog een collega met haar meegaan die haar verder gerust kan stellen in stressvolle omstandigheden en/of af en toe nog kan roddelen over die ene muis op haar laptop. Ja, je raad het al. Haar kat wordt haar nieuwe collega. Maar hoe zit het dan met de dresscode. Een van de grootste voordelen van remote werken is dat je je kan kleden zoals je wilt. Bij Fox hebben we dan wel elke vrijdag een hoody-dag op kantoor. Uiteraard is het op afstand afhankelijk van de meetings die je online hebt om je alsnog fatsoenlijk te kleden en vooral ook om in de werkmodus te komen.

Een van de belangrijkste voordelen van remote werken is de flexibiliteit die het biedt. Dit kan de balans tussen werk en privéleven verbeteren en zorgen voor meer tevredenheid en betrokkenheid bij het werk. Een ander voordeel van werken op afstand is dat je toegang hebt tot je eigen keuken en dat je elk moment van de dag iets kunt eten. Maar let op, de verleiding gedurende dag kan te groot zijn. En als je niet oppast, kan je kleding wel een wat strakker zitten dan je zou willen.

Naast alle genoemde voordelen heeft het ook uitdagingen. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met effectief communiceren met collega’s en duidelijke doelen en verwachtingen met elkaar afstemmen.

Dus hoe zou het zijn om je maandag meeting te starten met je miauwende kat vanuit het buitenland? Het brengt enkele grappige uitdagingen met zich mee als het nu gaat om huisdieren, keuken of kleding. Maar het belangrijkste is om te genieten van de voordelen en om het beste te maken van de uitdagingen die op je pad komen. Af en toe een beetje humor toevoegen aan je dagelijkse routine kan geen kwaad. En laten we eerlijk zijn, werken op het strand is aantrekkelijker dan op kantoor.

Andere posts

Interview met Eleen

Mijn reis naar FOX Recruitment is het resultaat van mijn passie voor recruitment en ondernemerschap.

Door mijn ervaring bij een internationale IT-distributeur, waar ik een succesvol wervingsplan implementeerde en een gestroomlijnd recruitmentproces ontwikkelde ben ik terecht gekomen bij FOX.

Lees meer

ChatGPT

Het Belang van ChatGPT in het Zakelijke Leven: ChatGPT, een revolutionair taalverwerkingsmodel ontwikkeld door OpenAI, is een gamechanger in de manier waarop bedrijven communiceren en informatie verwerken.

Lees meer

Interview met Kido

Wees gerust, dit is niet nóg een artikel over de leiderschapskwaliteiten van van Gaal. Wel echoën veel van de ideeën van de oude oefenmeester continu door in mijn gesprek met Kido Otten van FOX Recruitment.

Lees meer