Interview met Kido

Wees gerust, dit is niet nóg een artikel over de leiderschapskwaliteiten van van Gaal. Wel echoën veel van de ideeën van de oude oefenmeester continu door in mijn gesprek met Kido Otten van FOX Recruitment.

  • blog
  • Interview met Kido

Het totale mens principe van FOX

 

Wees gerust, dit is niet nóg een artikel over de leiderschapskwaliteiten van van Gaal. Wel echoën veel van de ideeën van de oude oefenmeester continu door in mijn gesprek met Kido Otten van FOX Recruitment. Transparantie, eerlijkheid, naar elkaar omkijken en kijken naar de totale mens; het komt allemaal langs. Daags na de uitschakeling van het Nederlands Elftal spreek ik met Kido Otten over zijn eerste maanden bij FOX en over de numerieke doelstelling van FOX voor ‘de eerste helft’ van 2023: ‘we willen groeien naar tien recruiters.’ Een mooi streven, maar laten we voor de vergelijking de ambitie nog iets opschroeven naar elf –het elftal van FOX.

 

Kido en ik (Nick, aangenaam! Interviewer van Utrechts allooi) hebben veel gemeen, we zijn even oud, komen veel in Zuilen en gingen beiden in 2022 zelfstandig ondernemen. Toch Kido? Nou, waar ik mij nu inderdaad zzp’er noem is Kido onderdeel van een bijzondere start-up genaamd FOX Recruitment. Dit verbaast ook hem: “Via een oud-collega kwam ik in contact met Casper, Arun en Joyce. Hij dacht dat het zou klikken qua persoonlijkheid, ambitie en visie op recruitment. Daar ben ik hem dankbaar voor, want wat begon als een verkennend gesprek bij Loetje voor een interim opdracht werd een samenwerking die veel verder gaat. Ik voel mij nu echt een FOX’er! Mijn oud-collega heeft dit goed ingeschat.” Kido vertelt het met een aanstekelijk enthousiasme: “ik gun andere recruiters dit avontuur, dit positieve gevoel en deze club. Vandaar dit interview.”

 

Kun je het wellicht onder woorden brengen wat dit positieve gevoel is? Waarom je toch hebt afgezien voor jezelf te beginnen en in plaats daarvan voor FOX te kiezen?

 

“Energie! Het was direct zo’n leuk gesprek, we klikten meteen. Ik zou hun eerste recruiter worden en ik had altijd bedacht dat ik of zzp’er zou worden of bij een start-up wilde werken. Ik heb vrienden die een start-up waren begonnen en daar zoveel hebben uitgehaald; zij inspireerden mij met hun verhaal, zoals ik nu ook weer anderen hoop te inspireren. Maar mijn besluit om voor FOX te gaan ligt ook zeker aan de personen die tegenover mij zaten. Het gevoel, de sfeer en de energie klopte gewoon. Na een tweede gesprek was ik nog enthousiaster en hebben we een contract getekend.”

 

Hoe heb je je eerste maanden als FOX’er ervaren?

 

“Ik word binnenkort dankzij FOX gedetacheerd bij de Belastingdienst voor een jaar. Een klus waar ik enorm naar uitkijk. Tot nu toe was ik vooral bezig met het volledig inzetten op de groei van FOX zelf; recruiters aannemen, opzetten van opleidingsprogramma’s, trainingen en marketingcampagnes. Het vertrouwen om mij overal bij te betrekken werd bijna direct gegeven en het is fantastisch om samen aan iets te bouwen.”

 

Wat onderscheidt FOX van andere recruitmentbureau’s?

 

“We zitten heel erg op het persoonlijke vlak. Bieden een fijne werkplek, stimuleren zelfstandigheid, vrijheid en vooral ook plezier! Ook de ‘derde helft’ telt, dus we zijn nu al de agenda voor 2023 aan het volplannen met uitjes en weekendjes weg, bijvoorbeeld naar Lissabon. En zoals gezegd zijn we bezig met opleidingen en trainingen die we zo persoonlijk mogelijk opzetten. Dit hoeven niet alleen werkgerelateerde trainingen te zijn, je moet ook als persoon kunnen groeien bij ons. Er is veel concurrentie voor recruitment talent, daar zijn we ons bewust van en daarom zetten we echt die extra stap. Er wordt goed voor je gezorgd -toen ik mijn contract tekende kreeg ik direct een laptop, telefoon en leaseauto met tankpas.”

 

Er is niks lastigers dan recruiters recruiten. Je bent zelf recruiter, hoe zou je FOX aan jezelf ‘verkopen’?

 

“Hoe ik het nu jou vertel. Dat ik echt oprecht het gevoel heb dat ik met mijn neus in de boter ben gevallen en geen seconde heb gedacht dat ik de verkeerde keuze heb gemaakt. Juist het tegenovergestelde, ik heb echt veel plezier in het werk. Dat komt in eerste instantie door Casper en Arun, dat zijn zulke fijne collega’s/werkgevers. Ze zijn heel open, eerlijk en direct. Binnen een start-up profiteer je daar optimaal van, de lijnen zijn heel kort. Je zit op kantoor, je roept iets en je gaat erover in gesprek. Als je iets wil bespreken dan is dat altijd mogelijk. Natuurlijk is het wel pionieren bij een start-up en dat moet je liggen. De wegen zijn nog niet geplaveid, maar dat geeft je wel de mogelijkheid veel input te geven over waar we met elkaar naartoe gaan. Casper en Arun stralen die ambitie ‘over een paar jaar zijn we met dertig man’ ook uit. Bel ze gewoon eens op, al is het voor een vrijblijvende kop koffie. Het zijn gewoon hele sociale mensen die goed naar je luisteren.’

Andere posts

Interview met Eleen

Mijn reis naar FOX Recruitment is het resultaat van mijn passie voor recruitment en ondernemerschap.

Door mijn ervaring bij een internationale IT-distributeur, waar ik een succesvol wervingsplan implementeerde en een gestroomlijnd recruitmentproces ontwikkelde ben ik terecht gekomen bij FOX.

Lees meer

ChatGPT

Het Belang van ChatGPT in het Zakelijke Leven: ChatGPT, een revolutionair taalverwerkingsmodel ontwikkeld door OpenAI, is een gamechanger in de manier waarop bedrijven communiceren en informatie verwerken.

Lees meer

Remote werken

Werken op afstand: sommigen noemen het een zegen en anderen noemen het een vloek. Eigenlijk is ‘remote work’ een term die uitgevonden is door aliens die op zoek zijn naar nieuwe manieren om onze aardse werkcultuur te infiltreren!!

Lees meer